Paieška

Dviratis – sveikata. Ar tikrai?

Klinikos Diaterapija kineziterapeutas, pastebi, kad į gatves išrieda vis daugiau dviračių. Tačiau vis daugiau pastebi ant jų važiuojančių potencialių klientų. Šiaip ekonomiškai gal ir būtų neblogai, bet širdyje norisi, kad aplinkui visi judėtų geriau. Potencialiais klientais, vadiname tuos, kurių dviračiai sureguliuoti netinkamai ir mynimas jiems dėl to tampa daugiau ar mažiau žalojantis. Kaip bebūtų liūdna, tokių – didžioji dalis.

Pateikiame keletą rekomendacijų elementariems parametrams susireguliuoti (kalbant apie įprastinius hibridinius dviračius):

  1. Perkant dviratį, atkreipkite dėmesį, kad jo dydis jums būtų tinkamas. Dydis priklauso nuo konkretaus dviračio modelio ir ši informacija dažniausiai pateikiama gamintojo puslapyje.
  2. Sėdynės aukštis. Paprasčiausia jį sureguliuoti taip – atsisėdus ant dviračio uždedate KULNĄ ant pedalo ir numinate pedalą iki žemiausios padėties. Tokioje padėtyje koja turi pilnai išsitiesti nejudinant nugaros (nesilenkiant į šoną). Kai važiuosite dviračiu ant pedalo statysite priekinę pėdos dalį ir per kelio sąnarį apatinėje padėtyje liks optimaliausias (20-30 laipsnių kampas).
  3. Sėdynės padėtis horizontalioj plokštumoj (jei reguliuojasi). Reikėtų sėdynę sureguliuoti taip, kad pedalams esant horizontaliai (ties 3 ir 9 valandom) priekinės kojos (pastatytos ant pedalo) girnelė atsidurtų maždaug ties pedalo viduriu.
  4. Vairo aukštis. Dažniausiai kasdieniniam važinėjimui sureguliuojamas tiesiog pagal komfortą, tačiau reikėtų turėti omenyje, kad kuo aukščiau bus vairas, tuo statesnė bus dviratininko padėtis, taip pat didesnė apkrova nugarai, prastesnė aerodinamika ir sunkiau bus valdyti dviratį, nes mažiau svorio kris ant priekinio rato. Kuo žemiau bus vairas, tuo daugiau svorio kris ant rankų ir priekinio rato, gerės aerodinamika, tačiau tokiai padėčiai reikia gero klubų mobilumo, todėl ji ne visiems komfortabili.

Visgi, rekomenduojame apsvarstyti automobilio iškeitimą į dviratį – tai puikus būdas judėti daugiau ir jaustis geriau, netgi neprarandant daug laiko.

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę