Paieška

Maisto netoleravimo tyrimas

Pavalgius dažnai pučia pilvą?  Jaučiatės nuolat pavargę?  Be priežasties dažnai skauda galvą?  Kankina nuotaikų kaita? Vargina antsvoris? Beria veido odą? Tai gali būti maisto netoleravimo simptomai. Išsitirkite ir sužinokite nekokybiško gyvenimo priežastis jau dabar!

Food Detective™ tyrimas padeda nustatyti maisto produktus, kurie gali būti susiję su maisto netoleravimu-įsijautrinimu, dirgliosios žarnos sindromu, egzema, artritu, virškinimo sutrikimais, antsvoriu, lėtiniu nuovargiu ir kitais negalavimais. Tyrimas neparodo sveikatos būklės, bet padeda pasirinkti maisto produktus. Tiksliai žinodami kurie maisto produktai Jūsų organizmui netinka, galėsite tinkamai pakoreguoti savo mitybą. Tyrimas parodo IgG (IgG1 – IgG4) padidėjimo lygį, iš kurių reikšmingiausi yra IgG1 ir IgG3, sudarantys didžiausią IgG dalį, formuojantys imuninius kompleksus, aktyvuojantys komplemento sistemą ir audinių pažeidimą. Tyrimo metu nustatomos reakcijos 59 dažniausiai valgomiems produktams. 

Informacijos kaip teisingai keisti mitybą rasite „Mitybos rekomendacijose“, kurias gausite kartu su tyrimo atsakymu. Tai yra bendro pobūdžio rekomendacijos apie tai, kaip reikėtų maitintis artimiausius 3 mėnesius: kokių produktų  atsisakyti, kurie produktai tinkami, kaip pakeisti netinkamus maisto produktus Jums tinkamais. 

Tiriamų produktų sąrašas:

Grūdai – avižos, kviečiai, kietieji kviečiai, kukurūzai, ryžiai, rugiai, gliutenas.

Riešutai ir ankštiniai – anakardžių riešutai, braziliniai riešutai, migdolai, žemės riešutai, graikiniai riešutai, kakavos pupelės, sojų pupelės, ankštiniai (žirniai, lęšiai, šparaginės pupelės). 

Mėsa – aviena, jautiena, kiauliena, vištiena. 

Žuvis – gėlavandenės žuvys (lašiša, upėtakis), kiaukutiniai (krevetės, didžiosios krevetės, krabai, omarai, midijos), baltoji žuvis (Atlanto menkė, juodadėmė menkė, plekšnė), tunas. 

Daržovės – bulvės, brokoliai, kopūstai, morkos, salierai, porai, agurkai, pomidorai, paprika (raudonoji, žalioji, geltonoji). 

Vaisiai – obuoliai, juodieji serbentai, greipfrutai, melionas ir arbūzas, alyvuogės, apelsinai ir citrinos, braškės. 

Kiti – kiaušinis (visas), karvės pienas, česnakai, imbieras, grybai, arbata, mielės. 

Kam skirta?

Maisto netoleravimo tyrimą Food Detective™ rekomenduojama atlikti, jei vargina:

  • Virškinimo sistemos sutrikimai (skrandžio skausmai, pilvo pūtimas, padidėjęs skrandžio rūgštingumas, pykinimas, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, pabrinkimai, sutrikęs apetitas)
  • Svorio kontrolės problemos (antsvoris ar nutukimas)
  • Nervų sistemos sutrikimai (galvos skausmai, dėmesio sutrikimas, nerimas, depresija, nuovargis ar hiperaktyvumas, prakaitavimas, miego sutrikimai)
  • Kvėpavimo sistemos sutrikimai (sloga, sinusitas, astma, įvairios alergijos)
  • Odos problemos (bėrimai, spuogai, egzema, dermatitas, atopinis dermatitas, žvynelinė)
  • Judėjimo sistemos problemos (sąnarių skausmai, patinimai, raumenų spazmai ar silpnumas)
  • Pajuodę paakiai, energijos stoka ir mieguistumas
  • Silpnas imunitetas
  • II tipo cukrinis diabetas

Tyrimas itin naudingas norintiems numesti svorio ir atsikratyti lėtinių ligų, be to, nesukelia šalutinio poveikio, nes į organizmą neįvedami jokie reagentai ir gali būti atliekamas visiems.

Kaip atliekamas tyrimas?

Pirmiausia, iš piršto paimamas mažas kraujo mėginys yra praskiedžiamas tirpalu, ir paskleidžiamas ant testo lėkštelės, padengtos maisto baltymų ekstraktais. Paeiliui naudojant detektoriaus tirpalą ir ryškalo tirpalą nustatomi antikūnai prieš maistą, ką parodo testo lėkštelėje išryškėjančios melsvos spalvos apskritos dėmelės. Pagal maisto išdėstymo lėkštelėje planą galima tiksliai matyti, kuris maistas sukelia antikūnų gamybą. Rezultatai pateikiami pagal netoleravimo lygį (visai netoleruojamas, vengtinas, silpnai netoleruojamas).

Tyrimo kokybė, patikimumas ir techninės rekomendacijos

Tyrimas atliekamas pažangiu laboratoriniu MacroArray ELISA metodu – kraujyje nustatomas su maistu susijusių antikūnų IgG1-IgG4 padidėjimas. FoodDetective™ yra sertfikuotas ir registruotas in vitro diagnostikos medicinos prietaisas: 

  • Kodas – CNSFD5 (skirtas profesionalams) 
  • Atitinka Europos direktyvų reikalavimus taikomus medicinos prietaisams 94/32EC ir in vitro diagnostikos medicinos prietaisams 98/79EC bei kokybės standartus BS EN ISO 14971:2009, BS EN 13641:2002, BS EN 1364:2002
  • Prietaiso gamybos ir pritaikymo kokybę užtikrina BS EN ISO 9001:2008 ir BS EN 13485:2003 kokybės sistema

 Čia yra pateikta tyrimo metodika, gamybos ir kokybės kontrolės etapai, tyrimo jautrumo, specifiškumo ir tikslumo parametrai kiekvienam tiriamam produktui, bendras tyrimo analitinis jautrumas, procedūros užtikrinančios tyrimo rezultatų atkartojamumą ir kiti techniniai duomenys, kuriais remiantis galima spręsti apie tyrimo patikimumą. Skaitykite ČIA.

Specialisto konsultacija ir individualaus valgiaraščio sudarymas

Klientui pageidaujant, tyrimo metu gali būti suteikiama mitybos specialisto konsultacija ir sudaromas valgiaraštis. Konsultacijos metu Jums bus suteikta išsami informacija apie tai, kaip reikėtų keisti ir laiktis tinkamos mitybos rėžimo, kaip maitintis, kad mityba būtų pilnavertė ir subalansuota, kaip padidinti fizinį aktyvumą, kaip keisti mitybos įpročius vartojant vaistus ar sergant lėtine liga. Atsižvelgiant į maisto netoleravimo tyrimo rezultatus specialistė patars, kaip reikėtų maitintis artimiausius 3 mėnesius: kokių produktų atsisakyti, kurie produktai tinkami, kaip pakeisti netinkamus maisto produktus Jums tinkamais, suteiks išsamias rekomendacijas. Pagal tyrimo rezultatus Jums gali būti sudaromas individualus valgiaraštis-mitybos planas, t.y. savaitės planas, ką reikėtų valgyti kiekvieną dieną, kad mityba būtų subalansuota ir pilnavertė. Taip pat gausite  informacijos apie naujus patiekalus ir  kur rasti naujų  receptų. Specialistė Jus prižiūrės ir nemokamai konsultuos visą programos laikotarpį.

Apie maisto netoleravimą ir alergiją

Maisto netoleravimą-įsijautrinimą lemia mitybos įpročiai, žarnyno būklė, tam tikrų fermentų trūkumas. Kai nuolat valgome maistą, kuris dėl įvairių priežasčių mums netinka, imuninė sistema reaguoja gamindama antikūnus, kurie jungiasi su maisto baltymais. Šie junginiai kaupiasi ir palaiko uždegimą, o ypač ten, kur yra jautresnės organizmo vietos. Pavyzdžiui, jei yra kraujagyslių pakitimų, odos uždegimas ar pažeisti sąnariai – imuniniai junginiai ten kaupsis ir palaikys uždegimą, blogins odos būklę, kraujotaką. Dėl žarnyne vykstančio uždegimo sutrinka virškinimas ir normalus tuštinimasis. Riebaliniame audinyje taip pat yra uždegimo reiškinių, dėl kurių sutrinka insulino ir gliukozės apykaita, apetito reguliacija, o to pasekmė – sunku kontroliuoti svorį. Be to, kovodamas su maistu, imunitetas nesugeba gerai atlikti savo pagrindinių gynybinių funkcijų – saugoti nuo infekcinių ir vėžinių ligų, reguliuoti alergines reakcijas. Taigi, neigiamos organizmo reakcijos į maistą gali būti susijusios su prasta savijauta, lėtiniais uždegimais, ankstyvu senėjimu ir įvairiausiais negalavimais. Dažnam maisto netoleravimas-įsijautrinimas pasireiškia net ne vienu, o keliais simptomais, kurių priežastį sunku nustatyti.

Skirtingai nuo klasikinės alergijos, susijusios su antikūnais IgE, lėtosios alergijos metu nepageidaujamos reakcijos į maistą išryškėja neiškart po valgio, o simptomai gali būti įvairiausi, todėl be laboratorinių tyrimų suprasti koks maistas mus veikia neigiamai yra sunku. Jei nerandate konkrečios negalavimų priežasties, lieka tik spėlioti, kaip sau padėti. Dabar maisto netoleravimo-įsijautrinimo tyrimu Food Detective™ galima tiksliai nustatyti antikūnus IgG (IgG1, IgG2, IgG3, IgG4) prieš konkrečius maisto produktus ir taip sužinoti kuris maistas gali būti susijęs su Jūsų negalavimais. Apie maisto netoleravimą ir alergiją plačiau skaitykite ČIA.

Klientų atsiliepimai

Domina praktiniai žmonių, jau pasidarusių tyrimą, nuomonė ir rezultatai? Sužinokite, kaip žmonės pagerino savo sveikatą, savijautą ir išvaizdą maisto netoleravio tyrimo dėka. Skaitykite ČIA.

Pasiruošimas tyrimui

  • Jeigu vartojate vaistus nuo alergijos, nevartokite jų likus 2 savaitėms iki tyrimo (jeigu įmanoma).
  • Tyrimą galima atlikti ir vartojant šiuos vaistus, tačiau reakcijos bus silpnesnės negu įprastai (tyrimo rezultatų tikslumas nesikeičia, tačiau silpnos reakcijos traktuojamos kaip stiprios). Kiti vaistai įtakos tyrimo rezultatams neturi.
  • Tyrimo dieną galite valgyti ir gerti, maistas įtakos tyrimo rezultatams neturi. Sloga, gerklės skausmas, kvėpavimo sistemos ir plaučių ligos (prieš tyrimą persirgus) įtakos tyrimo rezultatams neturi.

Dažniausiai užduodami klausimai-atsakymai. Skaitykite ČIA.

Kainos

  • Maisto netoleravimo tyrimas Food Detective™ tik 99 Eur vietoj 150 Eur
  • Maisto netoleravimo tyrimas Food Detective™ + specialisto konsultacija + valgiaraštis – tik 129 Eur vietoj 190 Eur