Paieška

Patarimai, kaip kovoti su celiulitu namuose

Artėjant pavasariui, moterys itin susirūpina savo figūra, atsiranda noras patobulinti viską, ką sugadino žiema ir šaltas oras.  Žiemos metu kūnas „apsišildo“ riebaliniu sluoksniu, dažniausiai per žiemą atsiranda papildomų kilogramų, išryškėja celiulitas,  o kaip padailinti figūrą, – aktualus klausimas visoms moterims.

Apie tai, kaip šylant orams ir mažėjant drabužių kiekiui atgauti gerą figūrą bei suprasti celiulito atsiradimo priežastis ir veiksmingiausius gydymo būdus, savo darbo patirtimi pasidalino klinikos Diaterapija masažuotoja, sveikatos priežiūros specialistė.

„Mielosios, norėčiau pasidalinti savo darbo patirtimi ir padėti suprasti celiulitą, jo atsiradimo priežastis bei išskirti veiksmingiausius, laiko patikrintus celiulito gydymo metodus. Esu įsitikinusi, jog subalansuota mityba, sportas ir kūno priežiūros procedūros yra moters grožio, sveikatos ir jaunystės receptas – teigia masažuotoja“.
Kaip atsiranda celiulitas?
Celiulitas yra struktūriniai pakitimai poodiniame riebaliniame sluoksnyje, kurie sutrikdo mikrocirkuliaciją ir limfos tekėjimą. Jis atsiranda dėl intensyvaus riebalų kaupimosi paodyje, kai jungiamasis audinys „neišlaiko“ riebalinių ląstelių spaudimo oda tampa nelygi ir primena apelsino žievelę.
Kokios celiulito atsiradimo priežastys?
Sukelti riebalų apykaitos sutrikimus organizme gali:  vidaus ligos, skydliaukės ligos, hormonų disbalansas, neaktyvus gyvenimo būdas, rūkymas, aštrus maistas, paveldėjimas, ilgalaikis stresas, vaistai ar nesubalansuotos dietos. Klaidinga manyti, kad celiulitas – tik apkūnių žmonių problema.
Kokie veiksmingiausi celiulito gydymo būdai?
Naujo vieno stebuklingo būdo, kuris visiems laikams išvaduotų nuo celiulito, nėra. Norint  pasiekti akivaizdžių rezultatų ir juos išlaikyti, dirbti turėsime nuolat. Svarbiausi ir veiksmingiausi celiulito gydymo būdai yra namuose, kuriuos galime atlikti pačios:
Kontrastinis dušas.
Paprasčiausias karšto ir šalto vandens kaitaliojimas suaktyvina visus biologinius procesus, pagerina kraujotaką. Šis poveikis pagrįstas tuo, kad karštas vanduo kraujagysles išplečia, po to šaltas – sutraukia, dėl to kraujas intensyviau cirkuliuoja, išjudinami skysčiai ir riebalus sulaikančios vietos t.y. celiulito zonos. Kontrastinį dušą visuomet reikia pradėti karštu vandeniu, tačiau jis jokiu būdu neturi būti per daug karštas, nes nudegsite. Madaug 10-12 sekundžių reikia stovėti po karštu vandeniu, tuomet tiek pat laiko po šaltu. Kaitalioti karštą ir šaltą vandenį reikia tris kartus, po dušo nusišluostykite šiurkščiu rankšluosčiu. Procedūrą rekomenduojama atlikti ne mažiau kaip 3 kartus per savaitę.

Pirtis.

Pagreitina medžiagų apykaitą, detoksikuoja. Medžiagų apykaita pagreitėja 40 %, kūnas sušyla, ima šalinti šlakus. Ypač didelis krūvis tenka odai, tačiau po procedūros ji tampa lygi ir švari. Pirtyje – 1 kartas per savaitę yra pageidautinas, 2 kartai taip pat gerai, bet naudingiausia 3 kartai per savaitę. Kasdien nenaudinga, nes krūviai širdžiai yra per dideli. Užėjimų skaičius nėra griežtai ribojamas, tačiau rekomenduojama, kad bendras buvimo laikas pirtyje nebūtų mažesnis nei 25 min ir neviršytų 40 min.
Mityba:

  • Sumažinti kofeino vartojimą, kuris stimuliuoja hormonų, turinčių įtakos celiulito formavimuisi, gamybą. Per dieną išgerkite ne daugiau negu 1 puodelį kavos.
  • Vanduo labai svarbus gydant celiulitą, todėl rekomenduojama gerti ne mažiau kaip 1,5 l (vanduo padeda pasišalinti toksinams ir šlakams iš organizmo, aktyvina medžiagų apykaitą)
  • Vartokite mažiau druskos ir sūraus maisto – tai skatina skysčių kaupimąsi organizme.
  • Meskite rūkyti, nikotinas – viena iš celiulito priežasčių.
  • Po pietų nevalgykite vaisių, kadangi juose gausu angliavandenių. Taip pat riebių maisto produktų, ypač gyvulinės kilmės, jie apkrauna virškinimą, lėtina medžiagų apykaitą.

Venkite streso.

Žinoma, viskas, ką darome su bloga nuotaika, atsisuka prieš mus pačias – sukelia stresą, šis neigiamai veikia skydliaukę, o ši sulėtina medžiagų apykaitą, atsiranda sveikatos problemų, o tuo pačiu ir antsvorio. Todėl griežtų maisto ribojimų neturėtų būti.
Kūno pilingas ar masažas su šiurkščiu šepečiu. Tai pagerins kraujotaką ir toksinų šalinimą. Pilingo procedūra atliekama kartą per savaitę, prieš pilingą rekomenduojama kūną sušildyti, kad atsivertų odos poros. Intensyviais, energingais masažuojamais judesiais paskirstykite pilingą po visą kūną (svarbu, kad paraustų oda, tai rodo, kad odos kraujotaka suintensyvėjo, dekoltė srityje darykite švelniau). Jeigu pilingas per stiprus, rankas sušlapinkite vandeniu. Po pilingo kūną patepkite liekninamuoju kremu.
Kremo tepimas.

Svarbiausia kokybiškas, pagal problemą parinktas kremas, kurio sudėtį sudaro augalai: kaštonas, ginkmedis, gotu kola (azijinės centelės)ar rausvieji jūros dumbliai.
Sportas:

  • Šokdynė. Puiki alternatyva moterims nemėgstančioms sunkių ir alinančių treniruočių sporto salėje. Įrodyta, kad šokdynė itin veiksmingai degina riebalus.
  • Lanko sukimas. Ne tik lieknina liemenį, bet gerina odos būklę, naikina riebalus.
  • Lipimas laiptais. Tokia pati veiksminga procedūra kaip bėgimas takeliu sporto klube, tik nemokamas. Nesinaudokite liftu, namuose laiptus galite pakeisti suoliuku ant kurio galima imituoti lipimą. Taip pat, rekomenduoju įsigyti žingsniamatį, puiki savikontrolė, kuri padės matuoti nueitų per dieną žingsnelių skaičių ar atstumą. Sėkmingam svorio metimui, tai turėtų būti tarp 12,000 ir 15,000 žingsnių per dieną.

Svarbu: pasirinktą pratimą atlikti reikia ne mažiau kaip 15min ryte arba vakare. Po intensyvaus krūvio, poilsio metu riebalų skaidymo procesai dar ilgokai tęsiasi. Treniruojantis su vidutiniais krūviais – nutraukus pratimą, intensyvus riebalų deginimo laikas daug trumpesnis.  Taigi net būdamos labai užsiėmę darbe ar namie, visada suraskite 15 minučių laiko tam, kad atliktumėte fizinius pratimus maksimaliu savo pajėgumu.
Lengviausia šiuos patarimus įgyvendinti palaipsniui. Drastiškos permainos paprastai trunka labai trumpai ir yra nereikalingas streso šaltinis.
Tad, puoselėkite vienintelius savo sielos namus visatoje – kūną. Ir sielai bus šviesu juose būti!

 

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę