Paieška

Viso kūno šveitimas – prabanga ar būtinas ritualas?

Artėjant vasarai renkamės lengvesnius ir atviresnius drabužius, tad nenuostabu, jog norime džiaugtis nepriekaištingai atrodančia oda. Kad ji spindėtų ir atrodytų gyvybingai vien losjono ar kremo nepakaks, visų pirma odai reikia padėti atsinaujinti. Kūno šveitimas leis jums džiaugtis nuostabia oda, teigia klinikos Diaterapija masažuotoja, sveikatos priežiūros specialistė.

Naudingas šveitimo poveikis:

  • Po šveitimo oda tampa lygesnė, nepleiskanoja, suminkštėja, šviesėja randai, gerėja kraujotaka, spartėja odos atsinaujinimas, geriau įsisavinami kosmetikos produktai.
  • Tinka šveisti ir suglebusią, netekusią elastingumo, vystančią odą.
  • Šveitimas stimuliuojama epidermio mikrocirkuliacijos ir regeneracijos mechanizmus, skatina toksinų šalinimą, todėl puikiai tinka norint sulieknėti.
  • Jeigu suplanavote depiliaciją, šveitimas taip pat labai svarbus. Oda geriau paruošiama, sumažėja plaukų įaugimo galimybė. Šveitimas labai svarbus blauzdų odai, kur plaukai ypač nepageidaujami, o oda – sausa.

Taisyklingo kūno šveitimo taisyklės:

  • Šveitimas būtinas bet kokio tipo odai. Jautriai odai negalima naudoti bet kokių šveitiklių – tai turėtų būti švelnūs skrabai su mikrodalelėmis bei raminamaisiais ir uždegimą malšinančiais komponentais.
  • Svarbu visiškai pašalinti negyvas odos ląsteles, todėl po šveitimo būtina nuplauti priemonės likučius kartu su negyvomis ląstelėmis. Be to, drėgnos odos šveitimas yra mažiau intensyvus ir dažnai geriau toleruojamas.
  • Kūno šveitiklis paskirstomas ant sudrėkintų rankų ir įmasažuojamas ant sausos odos, dažna klaida – šveitiklis naudojamas ant sudrėkintos odos.
  • Veido šveitiklis netinka kūno odai ir atvirkščiai.
  • Itin veiksmingi natūralūs kūno šveitikliai, kuriuos galite pasigaminti ir pačios. Natūralūs kūno šveitikliai padeda pašalinti nešvarumus, negyvas kūno ląsteles, drėkina ir maitina odą. Tinkamas visiems odos tipams, malonaus kvapo ir maitinantis šveitiklis – Saldus kavos šveitiklis (1 puodelio baltojo ar rudojo cukraus, 5 arbat. š. kavos (netirpios), ¼ puodelio migdolų aliejaus, 2–3 lašų pipirmėčių eterinio aliejaus).
  • Po šveitimo oda turėtų būti drėkinama pieneliu – taip oda nuraminama ir atkuriamas hidrolipidinis barjeras.

Kaip teigia klinikos Diaterapija masažuotoja, sveikatos priežiūros specialistė: „Verta sugaišti šiek tiek laiko ir palepinti savo odą kūno šveitimu. Vos porą minučių ir rezultatas – nuostabus!“

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę